ΘΕΛΩ NOVA

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Ο κ. Δημήτρης Παπαζαφειρόπουλος μιλά για το στοίχημα της πανδημίας!

21/04/2020 15:53
O κ. Δημήτρης Παπαζαφειρόπουλος, Technology & Customer Care Executive Director της Forthnet, μίλησε για το ρόλο των τηλεπικοινωνιακ δικτύων εν καιρώ καραντίνας!

Δίκτυα τηλεπικοινωνιών σε εποχή πανδημίας. Αν ζητούσαμε από κάποιον να μας περιγράψει την ζωή του σε αυτή την περίοδο που ισχύουν τα μέτρα «κοινωνικής αποστασιοποίησης» ή «καραντίνας», όπως συχνά τα αναφέρουμε, εύκολα θα καταλαβαίναμε ότι η ζωή μας γίνεται πιο υποφερτή στο σπίτι χάρη στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες που έχουμε στη διάθεση μας. Από την ομαλή λειτουργία των δικτύων, εξαρτάται η απρόσκοπτη επικοινωνία με τον έξω κόσμο, η ψυχαγωγία μας, η δυνατότητα να συνεχίζουμε την εργασία μας από μακριά, η τηλεκπαίδευση μαθητών και φοιτητών και με δυο λόγια η συνέχιση κρίσιμων δραστηριοτήτων για χιλιάδες οικογένειες και επιχειρήσεις.

Για να μπορέσουν όμως τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες να λειτουργούν χωρίς προβλήματα, ορισμένοι συνάνθρωποι μας δουλεύουν με αυξημένο επαγγελματικό σθένος, ασίγαστο πάθος, δημιουργία, και καινοτομία προκειμένου να απολαμβάνουμε όλοι εμείς ποιοτική ψυχαγωγία και αξιόπιστη επικοινωνία.

Οι προσφορές της Nova
συχνάζουν στους TV Experts
Ανακαλύψτε τες


Με αυτή την αφορμή ο κ. Δημήτρης Παπαζαφειρόπουλος, Technology & Customer Care Executive Director της Forthnet, της εταιρείας που έφερε το Internet και τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα μίλησε στο capital.gr. Να θυμίσουμε ότι η Forthnet, αποτελεί το πρώτο επιτυχημένο παράδειγμα ακαδημαϊκού «Spin Off» στην Ελλάδα και «γεννήθηκε» πριν από 24 χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης μέσα από έναν ερευνητικό ακαδημαϊκό φορέα, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Στη Forthnet αντιμετωπίζουμε την κρίση του νέου κορωνοϊού με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την υγεία όλων μας.

Τα μέτρα της Forthnet για την πανδημία

«Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των Δημόσιων Υγειονομικών Αρχών και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε περισσότερα και από τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να συμβάλουμε σημαντικά στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Μέσω της κατ’ οίκον εργασίας διευκολύναμε την προστασία της υγείας των εργαζόμενων και των συνεργατών μας. Σήμερα το 90% του προσωπικού εργάζεται από το σπίτι, ενώ υπάρχει πάντα το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας στις εγκαταστάσεις και στις υποδομές της εταιρείας.Την ίδια στιγμή έχουμε δώσει ειδικές οδηγίες προστασίας στους εργαζόμενους του δικτύου τεχνικής υποστήριξης, προκειμένου τυχόν επισκέψεις τους στις εγκαταστάσεις των συνδρομητών μας να πραγματοποιούνται με τήρηση όλων των κανόνων προφύλαξης και προστασίας.

Κι αυτό καθώς η επί τόπου τεχνική υποστήριξη, είτε για αρχική εγκατάσταση, είτε για επιδιόρθωση βλαβών, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, στις σημερινές συνθήκες που βιώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε την αδιάλειπτη παροχή των υπηρεσιών μας, προσφέροντας ποιοτική ψυχαγωγία και αξιόπιστη επικοινωνία σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση.

Παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες και επαγγελματίες

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «H εταιρεία μας εξυπηρετεί περισσότερα από 600.000 νοικοκυριά και 40.000 επιχειρήσεις, και έχει διασφαλίσει την αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών παρά τη σημαντική αύξηση της χρήσης των τηλεπικοινωνιακών δικτύων που παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, η εταιρεία μας συνεργάζεται με μια σειρά από εταιρείες και οργανισμούς, που η απρόσκοπτη λειτουργία τους είναι άκρως απαραίτητη για την επιτυχή διαχείριση της κρίσης της πανδημίας COVID-19.

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι προσφέρουμε παροχή τηλεπικοινωνιών σε 190 κτίρια δημοσίων υπηρεσιών μέσω ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι, στα οποία περιλαμβάνονται και 24 Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ υποστηρίζουμε την τηλεπικοινωνιακή παροχή του 4ψηφιου κωδικού 1135 σχετικά με την ενημέρωση όλων των Ελλήνων αναφορικά με τον κορωνοϊό. Παράλληλα είμαστε ο πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε κρίσιμους οργανισμούς για την υγεία όπως ο ΕΟΔΥ, το Ιατρικό Αθηνών, Φαρμακαποθήκες και Φαρμακοβιομηχανίες, καθώς και σε χιλιάδες μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις που έχουν κομβικό ρόλο στην εφοδιαστική αλυσίδα και στην αντιμετώπιση της κρίσης».

Η απρόσκοπτη θέαση

Ο κ. Παπαζαφειρόπουλος αναφέρθηκε και στην απρόβλεπτη αύξηση της κίνησης των δικτύων σε παγκόσμιο επίπεδο. Πως μεταφράζεται αυτό σε αριθμούς και τι σημαίνει για την απρόσκοπτη λειτουργία; «Είναι γεγονός ότι η κίνηση στο τηλεπικοινωνιακό μας δίκτυο έχει αυξηθεί ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας και σύμφωνα με τις καταγραφές μας η αύξηση μεσοσταθμικά είναι της τάξης του 50%. Οι τηλεπικοινωνίες είναι αγαθό ζωτικής σημασίας για όλους,για το έργο της πολιτείας, για τις ευπαθείς ομάδες, για τις επιχειρήσεις, αλλά και για να μπορούν όλοι να εργάζονται, να μαθαίνουν και να ψυχαγωγούνται από την ασφάλεια του σπιτιού τους. Αξίζει εδώ να τονίσουμε ότι η εταιρεία μας χάρη στη δορυφορική μετάδοση των προγραμμάτων συνδρομητικής τηλεόρασης εξασφαλίζει σε όλους τους Pay tv συνδρομητές της, αδιαλείπτως και χωρίς κανένα πρόβλημα, την παροχή των τηλεοπτικών της καναλιών με εικόνα High Definition, σε αντίθεση με τις IPTV πλατφόρμες ή τους ΟΤΤ παρόχους που μεταδίδουν μέσω Ίντερνετ και αναγκαστικά έχουν γυρίσει σε χαμηλότερες ποιότητες εικόνας (SD) αντιμετωπίζοντας συχνά προβλήματα μετάδοσης», τόνισε ο κ. Παπαζαφειρόπουλος.

Για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Έτσι δημιουργούμε και τον απαιτούμενο ‘’χώρο’’ ώστε τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν ακόμα και τις πιο απαιτητικές ανάγκες εφαρμογών επικοινωνίας και ομαδικής απομακρυσμένης εργασίας και τηλεκπαίδευσης». Για να διασφαλίσει η Forthnet την αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών σε όλους τους συνδρομητές της προχώρησε σε μια σειρά δράσεων και όπως αναφέρει ο κ.Παπαζαφειρόπουλος: « Μέχρι στιγμής ανταποκρινόμαστε με απόλυτη επιτυχία στη μεγάλη αύξηση της κίνησης, χωρίς κανένα πρόβλημα. Επιτυχία που οφείλεται στην πολυετή τεχνογνωσία του εξειδικευμένου προσωπικού μας, στις συνεχείς επενδύσεις μας – εδώ και δεκαετίες -σε υποδομές και σε state of the art σχεδιασμό του δικτύου μας, στις άμεσες επεκτάσεις του δικτύου που υλοποιήθηκαν όταν χρειάστηκε από τους μηχανικούς μας και στις αυτοματοποιημένες διαδικασίες που έχουν υλοποιήσει οι άνθρωποι μας για την παρακολούθηση και υποστήριξη του δικτύου. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για την Forthnet, την εταιρεία που έφερε το Internet στην Ελλάδα!»

Για επίλογο ο κ. Παπαζαφειρόπουλος στέλνει το δικό του μήνυμα με το βλέμμα στο μέλλον: «Όλοι εμείς που απαρτίζουμε την οικογένεια της Forthnet, μένουμε ενωμένοι, μένουμε ομάδα και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με έμπρακτο τρόπο τα χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις συνδρομητές μας. Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη απέναντι στην πανδημία, ακολουθούμε τις οδηγίες των δημόσιων αρχών και ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και θα έχουμε τη χαρά και την ικανοποίηση να συνεχίσουμε με νέες καινοτομίες που είναι ενσωματωμένες στο… DNA της Forthnet. Μέχρι τότε, «Μένουμε Σπίτι. Μένουμε Παρέα» με τις υπηρεσίες Nova!».

Πηγή: www.capital.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δείτε περισσότερα
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ NOVA
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 - 21:00

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2111030505
Copyright © 2018 TelephoneNet