ΘΕΛΩ NOVA

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Παπαδόπουλος: «Αποδείξαμε την ανθεκτικότητά μας...»

02/05/2020 19:40
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, κ. Πάνος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα οικονομικά αποτελέσματα της Forthnet για το 2019!

Με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019 ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, κ. Πάνος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε τόσο στην ανθεκτικότητα που επέδειξε η εταιρεία, ενώ έδωσε το στίγμα του και για την επόμενη ημέρα. «Για ακόμη μία χρονιά, και το 2019, αποδείξαμε την ανθεκτικότητά μας παρά τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Καταφέραμε, να διατηρήσουμε τη στρατηγική μας θέση στην αγορά του Pay TV και στο premium αποκλειστικό περιεχόμενο, ειδικά μετά την ανανέωση της συνεργασίας μας με την EuroLeague μέχρι και το 2023 ενώ ταυτόχρονα βελτιώσαμε τις επιδόσεις μας στην παροχή υπηρεσιών broadband όπου πια κινούμαστε με αναπτυξιακούς όρους.

Ταυτόχρονα, με βάση τη συμφωνία MVNO που υπογράψαμε το καλοκαίρι του 2019, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να προσφέρουμε και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, παρέχοντας συνολική κάλυψη των αναγκών της ελληνικής οικογένειας για ψυχαγωγία και επικοινωνία. Τέλος, όλο αυτό το διάστημα, υποστηρίζουμε πλήρως τη διαδικασία ανεύρεσης επενδυτή για τα exposures των δανειστριών τραπεζών μας, όχι μόνο καλύπτοντας όλα τα σχετικά αιτήματα ενημέρωσης που δεχόμασταν μέσω των συμβούλων των τραπεζών μας, αλλά και με ενεργητική προσέγγιση και ενημέρωση πιθανών υποψήφιων επενδυτών» ήταν η χαρακτηριστική του τοποθέτηση.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, η Forthnet αριθμεί 893 χιλιάδες συνδρομές, εξυπηρετώντας 661 χιλιάδες μοναδικούς πελάτες, 551 χιλιάδες συνδρομητές broadband και 457 χιλιάδες συνδρομητές Pay TV λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο.

Οι προσφορές της Nova
συχνάζουν στους TV Experts
Ανακαλύψτε τες


Όσον αφορά στα ενοποιημένα συνολικά έσοδα για το 2019, ανήλθαν στα €262,8 εκατ., παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 2018 κατά -5,9% εξαιρούμενης της επίδρασης των εσόδων που σχετίζονται με την θυγατρική Forth-CRS που πουλήθηκε κατά το 2018. Τα έσοδα από εταιρικούς πελάτες παρέμειναν σταθερά, ενώ ο τομέας της διαφήμισης ενισχύθηκε κατά 5,8%. Το EBITDA του 2019 ανήλθε στα €36,4 εκατ., έναντι €42,3 εκατ. του 2018. Εξαιρούμενης της επίδρασης στο EBITDA των αποτελεσμάτων από την Forth-CRS, η μείωση θα ήταν 8,6%. Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός στις 31 Δεκεμβρίου 2019 ανέρχεται σε €256,1 εκ.

Οι επιδόσεις αυτές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, καταγράφονται παρότι η πελατειακή βάση στη συνδρομητική τηλεόραση συνεχίζει να επηρεάζεται από την υπέρ φορολόγηση των τελικών καταναλωτών και του κλάδου, καθώς και από τις στρεβλώσεις που δημιουργούνται στην αγορά, με τις πολυεθνικές εταιρείες που παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες, χωρίς να υπόκεινται στα ανάλογα φορολογικά βάρη.

Να σημειωθεί από κει και πέρα πώς η Forthnet προετοιμάζεται για την είσοδο της, το καλοκαίρι του 2020, στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας παρέχοντας συνολική κάλυψη των αναγκών της ελληνικής οικογένειας για ψυχαγωγία και επικοινωνία. Επιπλέον, η εταιρεία έχει προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης - πλαίσιο για το ΣΥΖΕΥΞΙΣ, και αποτελεί έναν από τους επιλεγμένους αναδόχους που έχουν υπογράψει τις «συμφωνίες πλαίσιο», σε 4 από τις 8 αυτές Νησίδες (Αττική, Ανατολική Μακεδονία & Θεσσαλονίκη, Θράκη Βόρειο Αιγαίο & Δωδεκάνησα, και Δυτική Μακεδονία και Ανατολική Κρήτη).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δείτε περισσότερα
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ NOVA
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 - 21:00

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2111030505
Copyright © 2018 TelephoneNet