ΘΕΛΩ NOVA

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από όταν στάλθηκε το πρώτο μήνυμα Μορς μέχρι σήμερα!

18/05/2020 16:58
Την 17η Μαϊου γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών. Ημέρα μνήμης για να θυμόμαστε πόσα διαφορετική θα ήταν η ζωή μας χωρίς την τηλεπικοινωνία!

Οι άνθρωποι πάντα είχαν την ανάγκη για επικοινωνία. Από την εποχή που έβγαζαν άναρθρες κραυγές και σχεδίαζαν στα τοιχώματα της σπηλιάς μέχρι το σήμερα, την εποχή της οπτικής ίνας και της βίντεο-κλήσης η αρχική ανάγκη παραμένει ίδια. Εδώ που τα λέμε, αν και χρησιμοποιούμε καθημερινά διάφορες μορφές τηλεπικοινωνίας, την εκτιμήσαμε περισσότερο στον καιρό της καραντίνας. Ήταν η μοναδική διέξοδος για ψυχαγωγία, επικοινωνία και... δουλειά.

Η 17η Μαϊου έχει οριστεί ως την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνίας θυμίζοντας μας πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας χωρίς αυτή. Σκέψου μόνο το συναίσθημα όταν κόβεται το ρεύμα και μένεις για λίγο χωρίς ίντερνετ! Αν και τώρα τα μηνύματα παίρνουν φωτιά, το πρώτο μήνυμα που στάλθηκε ποτέ τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα της εποχής και "θεμελίωσε" τον Σάμιουελ Μορς ως αυθεντία, το ημερολόγιο έγραφε 24 Μαΐου του 1844. Για την... ιστορία το πρώτο μήνυμα ταξίδεψε μέσω τηλεγραφικής γραμμής από την Ουάσιγκτον στη Βαλτιμόρη. Το κοινό "άγγιξε" την ευκολία του τηλέγραφου 10 χρόνια αργότερα. Την 17η Μαΐου του 1865 ιδρύθηκε στο Παρίσι η Παγκόσμια Τηλεγραφική Ένωση από 20 κράτη, (ανάμεσά τους και η Ελλάδα). Εκείνη η ημέρα κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη στην ευκολία που μας προσφέρουν οι "αόρατες" δυνάμεις των τηλεπικοινωνιών!Οι προσφορές της Nova
συχνάζουν στους TV Experts
Ανακαλύψτε τες


O πρώτος τηλέγραφος στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, η Αθήνα συνδέθηκε τηλεγραφικώς με την Πάτρα το μακρινό 1859! Αργότερα το 1947 αρχίζει η λειτουργία της ασύρματης τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ Αθηνών και Λονδίνου, καθώς και μεταξύ Αθηνών-Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά. Δύο χρόνια μετά η ανταλλαγή εικόνων με το εξωτερικό με ασύρματο σύστημα φωτοτηλεγραφίας είναι γεγονός. Η εξέλιξη απο τότε και μετά ήταν μονόδρομος. Τον Αύγουστο του 1892, Η κυβέρνηση Χαριλάου Τρικούπη ψηφίζει νόμο «περί τηλεφωνικής συγκοινωνίας», ο οποίος κατοχυρώνει το κρατικό μονοπώλιο. Το ίντερνετ γεννήθηκε κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ενώ χιλιάδες κορμιά κείτονταν νεκρά η αμερικανική πλευρά ήθελε να εξασφαλίσει ότι οι τηλεπικοινωνίες δε θα "ναυαγήσουν" σε έναν πυρηνικό πόλεμο. Ο Paul Baran, ερευνητής της εταιρείας Rand, έδωσε την λύση σχεδιάζοντας ένα δίκτυο επικοινωνίας υπολογιστών χωρίς κεντρικό άξονα.

Στη χώρα μας η πρώτη εταιρεία που έφερε το ίντερνετ στην Ελλάδα είναι η Forthnet, για να φθάσουμε στο σήμερα, όπου κάνουμε λόγο για οπτική ίνα και για Fiber. Kαλό και συνάμα χρήσιμο να θυμόμαστε από που ξεκινήσουμε για να ατενίσουμε το σήμερα και το μέλλον με το σεβασμό που του αρμόζει.
Αν θες να είσαι κι εσύ στην... παρέα των πρωτοπόρων, συμπλήρωσε τη φόρμα επικοινωνίας που ακολουθεί και μπες στην οικογένεια της Nova. Ένας έμπειρος εκπρόσωπος των "TV Experts" θα σε καλέσει για να σου προτείνει την υπηρεσία που πραγματικά σου ταιριάζει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δείτε περισσότερα
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ NOVA
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 - 21:00

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2111030505
Copyright © 2018 TelephoneNet