ΘΕΛΩ NOVA

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Ρομάν Πολάνσκι επιμελείται την πρεμιέρα της Τρίτης!

28/07/2020 11:53
Στην πρεμιέρα της ταινίας "Κατηγορώ" την Τρίτη στις 22:00 στο Novacinema1HD θα δούμε την Υπόθεση Ντρέιφους από την πλευρά του Georges Picqart!

Μια αληθινή ιστορία έρχεται στους δέκτες των συνδρομητών των καναλιών Novacinema με την υπογραφή του μεγάλου σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι. Ο λόγος για την ταινία "Κατηγορώ" (28/7,  22:00 στο Novacinema1HD). Η ιστορία εκτυλίσσεται στις 5 Ιανουαρίου 1895 όταν ο λοχαγός Alfred Dreyfus, συνελήφθη για κατασκοπεία και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στο νησί του Διαβόλου στη γαλλική Γουιάνα του Ατλαντικού. Μεταξύ των μαρτύρων για τα εγκλήματα του είναι και ο Georges Picqart, αρχηγός της μυστικής στρατιωτικής μονάδας που τον παρακολουθούσε.

Όταν όμως ο Picquart ανακαλύπτει ότι τα μυστικά εξακολουθούν να παραδίδονται στους Γερμανούς τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η ίδια του τη ζωή. Στις 13 Ιανουαρίου 1898 ο Εμιλ Ζολά δημοσιεύει στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «L' Aurore» το περίφημο «Κατηγορώ…!», μια ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Πρόλαβέ το


Ο ίδιος ο Πολάνσκι δήλωσε για την ταινία: “Η ταινία αφορά την υπόθεση Dreyfus, ένα θέμα που με απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια. Σε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο, το μεγαλύτερο πιθανόν του 19ου αιώνα, συνυφαίνονται η δικαστική πλάνη, η αποτυχία του δικαστικού συστήματος και ο αντισημιτισμός. Κατά τη διάρκεια των δώδεκα χρόνων που διήρκεσε το σκάνδαλο, η Γαλλία διχάστηκε προκαλώντας μια γενική αναταραχή σε όλο τον κόσμο. Και εξακολουθεί να αποτελεί σύμβολο της ανομίας στην οποία μπορούν να περιέλθουν οι πολιτικές αρχές στο όνομα του εθνικού συμφέροντος.”

Στην εν λόγω πρεμιέρα θα δούμε λοιπόν την ιστορία από την πλευρά του Georges Picqart, περνώντας μαζί του όλες τις διακυμάνσεις που βίωσε για να υπερασπιστεί την αλήθεια. Η συγκεκριμένη υπόθεση δίχασε την Γαλλία και αποτέλεσε μια πρώτη ένδειξη του επερχόμενου αντισημιτισμού στην Ευρώπη κατά τον 20ο αιώνα. Η ταινία αποτελεί ένα καμπανάκι ηθικής που εναντιώνεται στις βολικές αλήθειες της εποχής μας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δείτε περισσότερα
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ NOVA
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.
ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 - 21:00

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2111030505
Copyright © 2018 TelephoneNet