ΘΕΛΩ NOVA

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς ο Αννίβας κατόρθωσε να διασχίσει τις Άλπεις!

08/01/2021 19:57
Το νέο ντοκιμαντέρ "Αννίβας: Νέα στοιχεία" φέρνει στο φως νέα στοιχεία για την πορεία που ακολούθησε ο Καρχηδόνιος στρατηλάτης μέχρι να φθάσει στη Ρώμη!

Ο Αννίβας, ένας από τους γνωστότερους στρατηλάτες της ιστορίας, κατόρθωσε αυτό που οι Ρωμαίοι θεωρούσαν αδύνατο: με έναν τεράστιο στρατό 30.000 ανδρών, 15.000 άλογα και 37 πολεμικούς ελέφαντες διέσχισε τις μεγαλειώδεις Άλπεις σε μόλις 16 ημέρες για να εξαπολύσει επίθεση ενάντια στη Ρώμη από τον βορρά. Για περισσότερα από 2.000 χρόνια, κανένας δεν ήταν σε θέση να αποδείξει ποιες από τις έξι πιθανές διαδρομές ακολούθησε ο Αννίβας για να διασχίσει τις Άλπεις, ή έστω να αποδείξει αν πράγματι ακολούθησε κάποια από αυτές, καθώς καμία απτή απόδειξη δεν υπήρχε για τον στρατό του Αννίβα... τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Οι προσφορές της Nova
συχνάζουν στους TV Experts
Ανακαλύψτε τες


Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων -εξερευνητές, αρχαιολόγοι και επιστήμονες- συνδυάζει τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα, πανάρχαια κείμενα και μια αναπαράσταση της διαδρομής προκειμένου να αποδείξει για πρώτη φορά και οριστικά ότι ο στρατός του Αννίβα πράγματι διέσχισε τις Άλπεις και για να υποδείξει επακριβώς τον τρόπο αλλά και την πορεία που ακολούθησε.
Δείτε το ντοκιμαντέρ "Αννίβας: Νέα στοιχεία" στο Viasat History και τη Nova την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στις 23:00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δείτε περισσότερα
ΦΟΡΜΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ NOVA
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.
ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 - 21:00

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2111030505
Copyright © 2018 TelephoneNet