ΘΕΛΩ NOVA

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Από την εποχή του χαλκού στην εποχή της οπτικής ίνας!

11/05/2020 11:03
Τι είναι η οπτική ίνα και ποια τα πλεονεκτήματά της έναντι των παραδοσιακών χάλκινων καλωδίων! Οι "ΤV Experts" έχουν τις απαντήσεις!

Ήταν που ήταν τώρα εν μέσω Covid-19 το ίντερνετ έγινε κάτι παραπάνω από αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Πέρα από το ψυχαγωγικό σκέλος αποτελεί και το ιδανικό συστατικό για αποτελεσματική τηλεργασία. Φανταστείτε κάποιος να έχει αργό ίντερνετ και να θέλει να δουλέψει από το σπίτι. Στο κομμάτι αυτό (του πιο γρήγορου ίντερνετ) το αντίδοτο ακούει στην παροχή του μέσω οπτικών ινών. Fiber που λένε και στα χωριά μας (για να αστειευτούμε και λίγο). Ολοταχώς πλέον αφήνουμε πίσω μας ανεπιστρεπτί την εποχή του χαλκού. Ποια όμως είναι τα χαρακτηριστικά των οπτικών ινών και ποια τα πλεονεκτήματά τους έναντι των παραδοσιακών χάλκινων καλωδίων. Οι "TV Experts" έχουν τις απαντήσεις.

Τι είναι η οπτική ίνα

-Το καλώδιο οπτικής ίνας είναι ένα λεπτό νήμα από γυαλί ή πλαστικό που μεταδίδει ψηφιακά δεδομένα υπό μορφή φωτός. Ένα καλώδιο οπτικής περιέχει δεκάδες ή και εκατοντάδες λεπτές οπτικές ίνες με διάμετρο μικρότερη από μία τρίχα.

-Επιτρέπουν μετάδοση φωτεινών σημάτων σε απόσταση πολύ μεγαλύτερη και σε υψηλότερο εύρος ζώνης (ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων) σε σχέση με άλλες μορφές μετάδοσης σημάτων, όπως ο χαλκός.

-Η ταχύτητα μετάδοσης πλησιάζει σε αυτήν με την οποία διαδίδεται το φως.

Πλεονεκτήματα οπτικής ίνας vs χάλκινων καλωδίων

Οι προσφορές της Nova
συχνάζουν στους TV Experts
Ανακαλύψτε τες


-Έχουν μικρότερες απώλειες και δεν επηρεάζονται από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές . Η οπτική ίνα δεν είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού και έτσι δεν συμπεριφέρεται σαν κεραία που προσελκύει ηλεκτρομαγνητικά σήματα.

-Η εξωτερική τους επένδυση είναι πολύ πιο ανθεκτική, άρα έχουν και μεγαλύτερη αντοχή. Συνήθως χρησιμοποιείται καουτσούκ για μικρά καλώδια οικιακής χρήσης και ατσάλι για τα μεγαλύτερα.

-Διαθέτουν πολύ μεγάλο εύρος ζώνης συχνοτήτων, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνονται υψηλές ταχύτητες μετάδοσης (της τάξης των Gbps).

-Δεν είναι καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού κι έτσι δεν χρειάζονται γείωση ούτε επηρεάζονται από κεραυνούς. Μπορούν ακόμα και να συνυπάρχουν με καλώδια υψηλής τάσης.

-Τα συμβατικά καλώδια περιέχουν μεγάλες ποσότητες χαλκού, ο οποίος πολλές φορές βρίσκεται στο στόχαστρο κλεφτών λόγω της υψηλής τιμής του.

-Η υποκλοπή πληροφοριών από ένα συμβατικό καλώδιο είναι πολύ πιο εύκολη και με λιγοστές πιθανότητες να γίνει αντιληπτή. Αντίθετα, είναι πολύ δύσκολο να γίνει υποκλοπή από οπτική ίνα.

-Βέβαια για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα. Η δύσκολη και δαπανηρή εγκατάσταση, η ευθραυστότητα των καλωδίων είναι μερικά απ' αυτά.
Αν θέλεις και εσύ να τρέχεις όμως μέσω οπτικής ίνας και να απολαμβάνεις γρήγορο ίντερνετ, δες εδώ την πιο value money πρόταση της αγοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δείτε περισσότερα
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ NOVA
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 - 21:00

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2111030505
Copyright © 2018 TelephoneNet