ΘΕΛΩ NOVA

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Ο γείτονας πείστηκε να βάλει δορυφορική τηλεόραση. Eσύ ακόμα;

12/05/2020 12:50
Αν έχεις βαρεθεί να... κολλάει η συνδρομητική σου, συνέχισε την ανάγνωση και ανακάλυψε την διαχρονική λύση της δορυφορικής που προσφέρει απρόσκοπτη θέαση!

Σε μια... καραντινάτη βόλτα ο γείτονας στο απέναντι παγκάκι εξέφρασε την απορία του. "Ρε παιδιά μόνο σε εμένα "αργεί" η τηλεόραση;" Προφανώς εννοούσε την προβολή περιεχομένου μέσω της συνδρομητικής που έχει επιλέξει. Τότε τον ρώτησα, αν η αναμετάδοση γίνεται μέσω ίντερνετ ή μέσω δορυφόρου. Η απάντηση βέβαια ήταν η αναμενόμενη. Είχε επενδύσει την εμπειρία θέασης στο ίντερνετ. Κάπως έτσι του είπα ότι δυστυχώς... έπαιξε και (σε μεγάλο βαθμό) έχασε!

Ειδικά αυτή την περίοδο που το δίκτυο είναι πιο... φορτωμένο από ποτέ, λογικό επακόλουθο η απόδοση του ίντερνετ να είναι μειωμένη. Υπό άλλες συνθήκες είχε παρατηρήσει στην προβολή live αγώνων κάποια κολλήματα, με αποτέλεσμα να περιμένει το replay για να χαρεί το γκολ, αλλά δεν είχε δώσει ιδιαίτερη βάση. Τώρα που τέσταρε την απόδοση του συνδρομητικού του πακέτου, όντας πολλές ώρες στο σπίτι, κατάλαβε ότι το ίντερνετ δεν είναι και τόσο αξιόπιστο στο τέλος της ημέρας.

Κουβεντιάζοντας του ανέφερα ότι εγώ δεν αντιμετωπίζω τέτοια προβλήματα καθώς έχω επενδύσει σε δορυφορική σύνδεση. Φάνηκε φανερά προβληματισμένος καθώς δεν μπορούσε να αντιληφθεί γιατί ο δορυφόρος "δουλεύει καλύτερα" από τα καλώδια ίντερνετ.

Οι προσφορές της Nova
συχνάζουν στους TV Experts
Ανακαλύψτε τες


Η σύνδεση με τον δορυφόρο

Η συζήτηση δεν άργησε να μετατραπεί σε τεχνολογική. Φανταστείτε ότι οι δορυφόροι απέχουν κάπου στα 39 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα κι όμως υπόσχονται κρυστάλλινη εικόνα! Το... πιάτο στο μπαλκόνι μας συλλέγει το σήμα που στέλνει ο δορυφόρος στο LNB και από εκεί, το ομοαξονικό καλώδιο το... φέρνει στο δορυφορικό μας δέκτη. Όσο μεγαλύτερη η επιφάνεια του κατόπτρου τόσο περισσότερη πληροφορία συλλέγεται.

Εκτός του... πιάτου, μεγάλη σημασία στην πετυχημένη λήψη έχει φυσικά και το LNB, καθώς και η σωστή συνολική εγκατάσταση από τον τεχνικό. Για να εξασφαλίσουμε πάντα σήμα... καμπάνα θα πρέπει να υπολογίσουμε την λήψη σήματος, τη χειρότερη ώρα της ημέρας. Ακόμη, οι εταιρείες προσφέρουν πιάτα τα οποία έχουν μέγεθος και προδιαγραφές για να συλλέγουν το σήμα με όσον το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Ο πάροχος σ' αυτό το σημείο περιλαμβάνει στην εκπομπή σήματος και το encryption (κρυπτογράφηση). Πρακτικά λοιπόν είναι η δυνατότητα να βλέπουν το πρόγραμμα μόνο οι εγκεκριμένοι συνδρομητές (στην περίπτωση της Nova το... κλειδί αποκρυπτογράφησης της ψηφιακής ροής βρίσκεται στον εξοπλισμό ). Τέλος, το εκπέμπει μέσω του upstream (μεγάλα δορυφορικά πιάτα στα κεντρικά ) σε κάποιον από τους δορυφόρους που έχουν συνεργασία. Ο δορυφόρος με τη σειρά δυναμώνει το σήμα και το εκπέμπει πάλι προς τη Γη.

Το τελευταίο βήμα μετά το LNB είναι ο αποκωδικοποιητής. Πρέπει να λαμβάνει το σήμα και να μπορεί να το αποκωδικοποιεί σε τύπο εικόνας που να "καταλαβαίνει" η τηλεόραση. Αμέσως επόμενο βήμα είναι να... "απαντά" στα electronic counter measure (ECM) που στέλνει ο πάροχος για να ελέγχει πώς βλέπουν οι ενεργές συνδρομές.

Με μια σύνδεση που αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο τεχνικός μπορείτε να εξασφαλίσετε μια απρόσκοπτη θέαση στο σπίτι, χωρίς να αγχώνεστε για το πόσες συσκευές είναι online εκείνη τη στιγμή. Καλή θέαση!

 

Διαβάστε επίσης: «Έχω συνδρομητική... τσίμπησε η γεωπόνος;»

Διαβάστε επίσης: Δίλημμα δορυφορική ή ιντερνετική τηλεόραση;
Αν... ψηθήκατε κι εσείς όπως ο γείτονας για να μπείτε στη μεγάλη οικογένεια της Nova, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας που ακολουθεί στο κάτω μέρος της σελίδας. Ένας έμπειρος εκπρόσωπος των 'TV Experts' θα σας καλέσει χωρίς το παραμικρό κόστος για εσάς!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δείτε περισσότερα
ΦΟΡΜΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ NOVA
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.
ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 - 21:00

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2111030505
Copyright © 2018 TelephoneNet