ΘΕΛΩ NOVA

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Η ημερομηνία ορόσημο της 20ης Δεκεμβρίου του 1999 για τη Nova!

19/12/2020 02:11
Ο 18μηνoς αγώνας μέχρι την υπογραφή των τελικών συμβάσεων και την επίσημη εκπομπή στις 20 Δεκεμβρίου του 1999 από τη Nova ως ψηφιακή δορυφορική τηλεόραση!

O δρόμος για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή της τηλεόρασης στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα ήταν για τη Nova. Ύστερα από μια 18μηνη περιπέτεια "εξαντλητική, επώδυνη, χρονοβόρα, αλλά και διάφανη διαδικασία" όπως τη χαρακτήρισε ο γενικός διευθυντής της Netmed Hellas Λάμπης Ταγματάρχης "φθάσαμε στην αρχή μιας νέας εποχής. Αυτή της ψηφιακής εποχής μετά την απαραίτητη θεσμοθέτηση (νόμος Ρέππα)".

"TV Experts" στο πλαίσιο του αφιερώματος για το ψηφιακό δορυφορικό ξεκίνημα της Nova σας παρουσιάζουν τις ημερομηνίες σταθμούς στα... τελευταία βήματα πριν από την επίσημη έναρξη της ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα.

Οι προσφορές της Nova
συχνάζουν στους TV Experts
Ανακαλύψτε τες


9 Δεκεμβρίου 1999
Χορηγήθηκε η σχετική άδεια δίνοντας τη δυνατότητα στη SYNED (Synergistic Network Developments) θυγατρική του ομίλου Νetmed A.E και αδελφή εταιρεία της Multichoice Hellas, να αναπτύξει δραστηριότητες, που αφορούσαν στην παροχή υπηρεσιών δορυφορικών επικοινωνιών άμεσα προς το κοινό.

16 Δεκεμβρίου 1999
Μ' αυτά και μ’ αυτά και έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες, στις 16 Δεκεμβρίου του 1999 ξεκίνησε η δοκιμαστική προβολή της Nova ως της πρώτης πλέον συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης στην Ελλάδα.

20 Δεκεμβρίου 1999
Ξεκίνησε επίσημα η εκπομπή του δορυφορικού μπουκέτου της Nova, με το σλόγκαν «Δείτε τηλεόραση με Nova μάτι! Η 20η Δεκεμβρίου 1999 είναι λοιπόν η ημερομηνία κατά την οποία υπογράφηκε στο Ζάππειο Μέγαρο η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του δημοσίου και της Nova από τους Δημήτρη Ρέππα (υπουργό Τύπου και ΜΜΕ), Σέριλ Ρέιν (διευθύνουσα σύμβουλο της NetMed) και Ηλία Τσίγκα (πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Τηλέτυπος, για λογαριασμό της Multichoice).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δείτε περισσότερα
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ NOVA
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.
ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 - 21:00

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2111030505
Copyright © 2018 TelephoneNet