ΘΕΛΩ NOVA

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Nίκος Σταθόπουλος: Γιατί αγόρασε τη Forthnet!

28/12/2020 20:31
O επικεφαλής και βασικός μέτοχος της BC Partners σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στα σχέδια του έπειτα από την εξαγορά της Forthnet από την United Group!

Στην επόμενη ημέρα που έχει ξημερώσει για τη Forthnet, αν μη τι άλλο, ο κ. Νίκος Σταθόπουλος είναι το πρόσωπο κλειδί. Ο επικεφαλής και βασικός μέτοχος της BC Partners εστίασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Forbes και στους Αλεξάνδρα Γκίτση και Κώστα Κετσιετζή στα σχέδια του, αλλά και την απόφασή του να επενδύσει σε μια ακόμα ελληνική εταιρεία (σ.σ. τα τελευταία 15 χρόνια έχει επενδύσει πάνω από 3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα).

Αναδημοσιεύουμε από το capital.gr (έχει στην Ελλάδα την αποκλειστική συνεργασία με το Forbes) τα βασικά σημεία της συνέντευξης του κ. Σταθόπουλου που άπτονται της Forthnet.

-Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να επενδύσετε στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά;

Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών είναι πάντα στις πρώτες προτεραιότητες, όχι μόνο τις δικές μου, αλλά και της BC Partners, γιατί, εκτός από την ανθεκτικότητα που έχει επιδείξει και τη σταθερή ζήτηση, είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο κατάλληλο για περιόδους μεγάλης μεταβλητότητας ή ύφεσης, αφού βασίζεται σε συνδρομές, έχει επαναλαμβανόμενα έσοδα και ρευστότητα. Επίσης συνεχώς ανακαλύπτει δρόμους για να εξελίσσει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του και να κυριαρχεί στην καθημερινότητα του μέσου ανθρώπου.

Η πανδημία και τα lockdowns που επιβληθήκαν λόγω αυτής ανέδειξαν ανάγκες για νέες κοινωνικές συμπεριφορές και δράσεις, στις οποίες ενεργό ρολό έπαιξαν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, όπως, για παράδειγμα, στην τηλεργασία και στο ηλεκτρονικό εμπόριο, που εντάχθηκαν σε μαζική κλίμακα στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων. Τώρα ιδιαίτερα με τη μετάβαση στην τεχνολογία 5G είναι φανερό ότι θα συμμετέχει τόσο πολύ στη ζω ή μας, που είναι προφανές γιατί αποτελεί επενδυτικό μας προσανατολισμό.

- Ποια είναι τα σχέδιά σας για τη Forthnet; Τι στόχους έχετε για την επόμενη 5ετία;

Η Forthnet είναι μια εταιρεία με μεγάλη παράδοση και ηγετική θέση στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στον χώρο της τηλεόρασης και των υπηρεσιών Διαδικτύου, με μια μεγάλη βάση περίπου 700.000 συνδρομητών και με προοπτικές ανάπτυξης. Για διάφορους λόγους, με πιο σημαντικό το γεγονός ότι δεν ήταν δυνατό να επενδύσει και να επιβιώσει υπό το βάρος χρεών ύψους 350 εκατ. ευρώ, η εταιρεία δεν ακολούθησε την ανοδική πορεία του κλάδου της τα τελευταία χρόνια.

Με την επένδυσή μας στη Forthnet, η εταιρεία θα απαλλαγεί από το βάρος των χρεών και θα εισέλθουν νέα κεφάλαια για επενδύσεις για την κερδοφόρο ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά. Αυτό θα έχει σημαντικά οφέλη και για τους Έλληνες καταναλωτές.

Η προτεραιότητά μας είναι να σταθεροποιήσουμε την εταιρεία, η οποία τα τελευταία 10 χρόνια βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Στόχος μας είναι μέσω της United Group −του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που αποκτήσαμε το 2019− να επενδύσουμε σε υψηλής ποιότητας τηλεοπτικό περιεχόμενο για να βελτιώσουμε το προϊόν της Forthnet στην ψυχαγωγία και στον αθλητισμό, προκειμένου να αυξήσει, έτσι, τους συνδρομητές της Nοva. Επίσης θα επενδύσουμε στις υπηρεσίες Διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο και ανταγωνιστικό προϊόν προς όφελος του Έλληνα καταναλωτή.

Πιστεύουμε ότι μια πρωτοπόρος εταιρεία, που κατέληξε να είναι προβληματική και υπερχρεωμένη, με τη δική μας κεφαλαιακή ενίσχυση, τις αλλαγές που σχεδιάζουμε και με τη μεταφορά της τεράστιας εμπειρίας και τεχνογνωσίας της United Group σε όλα τα επίπεδα, θα καταστεί και πάλι μεγάλη εταιρεία στα telecoms και στη συνδρομητική τηλεόραση, με υψηλής ποιότητας τηλεοπτικό περιεχόμενο και όχι μόνο.

Οι προσφορές της Nova
συχνάζουν στους TV Experts
Ανακαλύψτε τες


-O ανταγωνισμός στη συνδρομητική τηλεόραση αυξάνεται συνεχώς, τόσο από τους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους που προσφέρουν υπηρεσίες Pay TV όσο και από τις ξένες πλατφόρμες τύπου Netflix, ΗΒΟ, Disney+ κ.λπ. Πώς θα αναπτυχθεί η Nova σε αυτό το περιβάλλον;

Στόχος μας είναι η αύξηση της αγοράς της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο μπορούν να συνυπάρχουν και άλλες πλατφόρμες και όχι απαραίτητα να ανταγωνίζονται. Ανεξάρτητα από αυτό, η Nova θα αξιολογηθεί και θα αναπτυχθεί με την ποιότητα του προϊόντος που θα προσφέρει στον Έλληνα καταναλωτή στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με την τεχνολογία της και την καινοτομία της και τη συμπεριφορά της. Η United Group έχει άριστες σχέσεις συνεργασίας με τις Netflix, HBO, Disney και με όλα τα μεγάλα studios παγκοσμίως, λόγω του μεγέθους της και της εικοσαετούς ηγετικής της θέσης στον χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

- Θα προχωρήσετε στη λειτουργία της Nova Mobile; Θα λειτουργήσετε ως εικονικός πάροχος και κάλυψη 5G; Έχετε προχωρήσει σε συζητήσεις με τους τρεις παρόχους (OTE, Vodafone, Wind) για αυτό το ενδεχόμενο;

Εξετάζουμε διάφορα σενάρια, συμπεριλαμβανομένου του λανσαρίσματος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας ως Mobile Virtual Network Operator (MVNO), αλλά προτιμώ να μην μπω σε λεπτομέρειες αυτήν τη στιγμή.

- Τι συνέργειες θα αξιοποιήσετε με τη United Group;

Η εξαγορά της Forthnet μέσω της United Group είναι μια στρατηγική επένδυση για τον όμιλό μας. Η Ελλάδα, λόγω της τοποθεσίας και της προσβασιμότητας στις άλλες 7 αγορές μας, αλλά και του μεγέθους και της δυναμικής της χώρας, είναι ένας στρατηγικός προορισμός για τη United Group. Η United Group έχει έσοδα άνω των 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ και πάνω από 10 εκατομμύρια συνδρομητές σε 8 χώρες. Είμαστε σίγουροι ότι με την τεχνογνωσία της United Group στους τομείς του περιεχομένου, τεχνολογίας και ψηφιακής υποδομής, σε συνδυασμό με το τηλεπικοινωνιακό προϊόν, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε την υψηλότερη εμπειρία στον πελάτη της Forthnet.

- Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο για τις τηλεπικοινωνίες, που καλούνται να αναπτύξουν δίκτυα νέας γενιάς (5G). Ποιες είναι οι βασικές προκλήσεις του κλάδου το επόμενο διάστημα και πώς θα τις αντιμετωπίσετε;

Το 5G θα δώσει τεράστιες δυνατότητες μεταφοράς δεδομένων και αυξημένη ταχύτητα και θα βάλει το κινητό ακόμα περισσότερο στη ζωή των ανθρώπων. Θα απαιτηθούν, όμως, μεγάλες επενδύσεις για την ανάπτυξή του, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς φάσματος, αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου και άλλων εγκαταστάσεων.

Θα χρειαστεί, λοιπόν, προσεκτική αξιολόγηση για την απόδοση αυτών των επενδύσεων από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, κάτι που γίνεται επισταμένως αυτή την περίοδο.

Διαβάστε επίσης: To success story του κ. Νίκου Σταθόπουλου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δείτε περισσότερα
ΦΟΡΜΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ NOVA
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.
ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 - 21:00

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2111030505
Copyright © 2018 TelephoneNet