ΘΕΛΩ NOVA

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Πόσα... παιδιά-τεχνολογίες έχει το Fiber;

22/06/2020 17:18
Οι βασικές τεχνολογίες που ανήκουν στην οικογένεια Fiber to the x (οπτική ίνα μέχρι το σημείο χ) για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο... πιάτο σας!

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί πώς πλέον έχουμε αρχίσει και περνάμε από την εποχή του χαλκού στην εποχή της οπτικής ίνας σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι του ίντερνετ. Γεγονός, που έχει επιδράσει καταλυτικά, ούτως ώστε ο τελικός χρήστης πλέον και στη χώρα μας να γεύεται ένα πολύ πιο ξέγνοιαστο αλλά και ταυτόχρονο σερφάρισμα, ταχύτητα για υπηρεσίες Video Streaming, Web TV, HD Videos, απολαυστική εμπειρία Social Media. To Fiber λοιπόν έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Πάμε λοιπόν να δούμε τι ακριβώς σημαίνει και ποιες είναι οι τεχνολογίες που ανήκουν στην οικογένεια.
Τρέξε με...100 με την υπηρεσία Nova2play Internet 100.

O γενικός όρος Fiber to the x (Ίνα μέχρι το x) ή FTTx περιγράφει κάθε αρχιτεκτονική δικτύου που χρησιμοποιεί οπτικές ίνες για να αντικαταστήσει ολόκληρο ή μέρος του τοπικού βρόχου που χρησιμοποιείται για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Οι βασικές τεχνολογίες που ανήκουν στην οικογένεια FTTx είναι οι εξής:

1. Fiber to the curb/cabinet (FTTC): η οπτική ίνα φτάνει εκτός κτιρίου σε μια καμπίνα που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από 200-300μ από το σπίτι.

2. Fiber to the Building (FttΒ): τοποθέτηση οπτικής ίνας μέχρι το κτίριο, όπου μετά η υπηρεσία δίνεται με τον υπάρχοντα χαλκό από το ισόγειο ως το κάθε σπίτι. Πρόκειται για την τεχνολογία G.fast που εξασφαλίζει ταχύτητες άνω των 300 Mbps.

3. Fiber to the Home (FttH): τοποθέτηση οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι και τον τελικό χρήστη που απογειώνει την εμπειρία σύνδεσης με το διαδίκτυο. Το FTTH σε αντίθεση με τις άλλες μεθόδους, στις οποίες χρησιμοποιείται κάποιο παραδοσιακό φυσικό μέσο (όπως χάλκινα ή ομοαξονικά καλώδια) για το τελευταίο μίλι (last mile).

To FTTH, λόγω του ότι χρησιμοποιεί 100% οπτικές ίνες, μπορεί να πετύχει πάρα πολύ υψηλούς ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων (>1Gbps). Η Forthnet έχει δώσει πιλοτική υπηρεσία FTTH σε επιλεγμένα σπίτια στο δήμο Νέας Σμύρνης με ταχύτητες 150 Mbps downstream και 50 Mbps upstream!

Διαβάστε επίσης: Από την εποχή του χαλκού στην εποχή της οπτικής ίνας
Τρέξε με...100 με την υπηρεσία Nova2play Internet 100. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα επικοινωνίας που ακολουθεί & ένας εξειδικευμένος εκπρόσωπος των "TV Experts" θα καλέσει δωρεάν να σας λύσει οποιαδήποτε απορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δείτε περισσότερα
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ NOVA
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.
ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 - 21:00

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2111030505
Copyright © 2018 TelephoneNet