ΘΕΛΩ NOVA

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Συνδρομητική τηλεόραση και σινεμά!

09/12/2020 14:37
Η Pay tv Executive Director της Nova, κ. Κατερίνα Κασκανιώτη τοποθετήθηκε σχετικά και στο πώς έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα την περίοδο του lockdown!!

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε η Κατερίνα Κασκανιώτη σε έρευνα του Monopoli.gr "Πώς οι συνδρομητικές πλατφόρμες διαμορφώνουν τη σχέση μας με το σινεμά;". Η Pay tv Executive Director της Nova, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην άνοδο της τηλεθέασης στα κανάλια της 1ης συνδρομητικής στη διάρκεια των lockdown, αλλά και στον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η συνδρομητική τηλεόραση αυτή την εποχή.

Στην αρχική της τοποθέτηση επεσήμανε σχετικά: «Η τηλεθέαση, κινείται ανοδικά σε όλα τα κανάλια μας με κυρίαρχα τα κανάλια Novacinema και Novalife. Σε συγκεκριμένες ζώνες, παρατηρήσαμε την τηλεθέαση να υπερδιπλασιάζεται την ώρα που μεσοσταθμικά, σε όλα τα κανάλια της Nova, σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 25%.

Σε όλο το διάστημα του lockdown, ενισχύθηκε σημαντικά η τάση που καταγράφουμε τα τελευταία χρόνια, οι συνδρομητές μας να στρέφονται στη θέαση ταινιών και σειρών μέσω της υπηρεσίας Nova On Demand, καθώς έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν, χωρίς επιπλέον χρέωση, το περιεχόμενο που θέλουν, τη στιγμή που το επιθυμούν. Το ποσοστό διείσδυσης στο σύνολο της συνδρομητικής μας βάσης πλησιάζει το 35%, από τα υψηλότερα ποσοστά της Ευρώπης.

Οι προσφορές της Nova
συχνάζουν στους TV Experts
Ανακαλύψτε τες


Ιδιαίτερα υψηλή είναι η τηλεθέαση στο παιδικό κοινό που κυμαίνεται σε αυξητικά επίπεδα της τάξης 50%-70% ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον βλέπουμε και την αυξητική τάση παρακολούθησης στα μεγάλα ξένα ειδησεογραφικά κανάλια, τα οποία λόγω και των ειδικών συνθήκων αλλά και της μεγάλης ποικιλίας που προσφέρει η Νοva, έχουν αποκτήσει μία καθημερινή θέση στο zapping.

Η τηλεθέαση παρέμεινε υψηλή και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς ήμασταν η μόνη πλατφόρμα που μεταδίδαμε ζωντανούς αγώνες. Όλοι οι αγώνες της Superleague – στο αποκορύφωμα του ενδιαφέροντος του Πρωταθλήματος, με playoffs και playout – διεξήχθησαν κανονικά συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού. Η φιέστα του Ολυμπιακού βρέθηκε ανάμεσα στα υψηλότερα picks τηλεθέασης του καλοκαιριού 2020. Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι αγώνες τένις με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη στα κανάλια Εurosports».
"H ποιοτική οικιακή ψυχαγωγία είναι συνώνυμο της συνδρομητικής"

Aκολούθως αναφέρθηκε στη στροφή που παρατηρείται εκ των πραγμάτων στην οικιακή ψυχαγωγία: «η ποιότητα διαβίωσης εντός του σπιτιού γίνεται πλέον επιτακτική ανάγκη. Οπωσδήποτε, η πανδημία έφερε σε πιο δυναμική τρoχιά την αλλαγή που έτσι κι αλλιώς παρατηρούνταν στον τρόπο τηλεθέασης. Η ποιοτική οικιακή ψυχαγωγία, που κατά την γνώμη μας είναι συνώνυμο της συνδρομητικής τηλεόρασης, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία κι αυτό αποτυπώνεται στα νούμερα».
"Δίνουμε ζωή στους δικούς μας δημιουργούς σκοτώνοντας την πειρατεία"

Στο τραπέζι έπεσε και η πειρατεία που όλα αυτά τα χρόνια έχει αποτελέσει τροχοπέδη στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνδρομητικής τηλεόρασης, με την κ. Κασκανιώτη να τονίζει: «Είναι επείγουσα ανάγκη η διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου για την αντιμετώπιση τόσο του παράνομου downloading όσο και του “πειρατικού” live streaming. Είναι, όμως, ακόμη πιο επείγουσα η ανάγκη για τη διαμόρφωση παιδείας και γνώσης σχετικά με το ότι προστατεύουμε και δίνουμε ζωή στους δικούς μας δημιουργούς και τα δημιουργήματά τους, σκοτώνοντας την πειρατεία».

Τέλος, έκανε ειδική μνεία και στη διαχρονική στήριξη της Νοva εδώ και 20 χρόνια στον ελληνικό κινηματόγραφο: «Επιμένουμε ως διαχρονικός αρωγός του ελληνικού κινηματογράφου και στόχος μας είναι να τον ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο αξιολογώντας ήδη πολλά projects. Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε τώρα. Η πιο πρόσφατη συμπαραγωγή μας, η ταινία “Μήλα” του Νίκου Χρήστου, προτάθηκε επίσημα από την Ελλάδα και το ΥΠΠΟ διεκδικώντας μια θέση στην τελική πεντάδα των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας το 2021.

Εξάλλου, εκτός από την ταινία «Μήλα», μια πληθώρα συμπαραγωγών της Nova έχουν, μέχρι σήμερα, εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο δρόμο για τα Όσκαρ: “Chevalier”, “Ένας και Ένας”, “Πολίτικη Κουζίνα”, “Η Χορωδία του Χαρίτωνα”, “Eduart”, “Διόρθωση”, “Οι Σκλάβοι στα Δεσμά τους”, “Άδικος Κόσμος”, “Xenia”, “Πολυξένη” με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του “Κυνόδοντα” το 2011 που όχι μόνο μπήκε στην πεντάδα των υποψηφιοτήτων για το ΄Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας αλλά τοποθέτησε τον Γιώργο Λάνθιμο στην διεθνή αγορά».

Πηγή: Monopoli.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δείτε περισσότερα
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ NOVA
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.
ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09:00 - 21:00

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2111030505
Copyright © 2018 TelephoneNet